Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Илюстрация PexelsШвейцарското правителство заяви, че иска да купи 36

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Илюстрация PexelsШвейцарското правителство заяви, че иска да купи 36
Коментари Харесай

Швейцарското правителство обявява оферта за 36 бойни самолета F-35A и ракети Patriot от САЩ

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Илюстрация Pexels

Швейцарското държавно управление съобщи, че желае да купи 36 бойни самолета F-35A от американския производител Lockheed Martin, което съгласно критиците е прекомерно скъпо за Швейцария и я прави прекомерно разчитаща на Съединени американски щати, оповестява RT.

Lockheed Martin победи други кандидати за контракта, в това число многонационалния Eurofighter, издигнат от италианския Leonardo, Rafale от френската компания Dassault и Super Hornet от американския производител Boeing.

В декларацията си от сряда швейцарското държавно управление разкри също, че е решило да закупи ракетната система наземно-въздушен Patriot от различен американски производител Raytheon, която победи конкуренцията от френския Eurosam.

„ Оценката разкри, че тези две системи оферират най-високата обща изгода при най-ниските общи разноски “, се споделя в изказването на държавното управление.

„ Федералният съвет е уверен, че тези две системи са най-подходящи за отбрана на популацията на Швейцария от въздушни закани в бъдеще. “

Флот от 36 самолета би бил задоволителен, с цел да покрие интернационално неутралната алпийска страна по време на „ продължителна обстановка на нараснало напрежение “, добави държавното управление.

За закупуването на самолетите е несъмнено ограничаване от шест милиарда швейцарски франка (6,5 милиарда долара), сума, която беше подкрепена от обществеността при гласоподаване предходната година.

Преследването на новите бойни самолети на консервативното държавно управление провокира рецензии от опозиционните партии, лявоцентристките социалдемократи (СП), левите зелени, както и от организацията на акцията, Група за Швейцария без войска.

Групите поддържаха обществен референдум за договорката с Lockheed Martin, потвърждавайки, че самолетите са прекомерно скъпи, не са механически издържани и могат да бъдат следени от американското разузнаване, като по този метод заплашват неутралната външнополитическа позиция на Швейцария.

Либерийският размирен водач е наказан на 20 години затвор за военни закононарушения, в това число канибализъм в първия подобен развой от швейцарския съд
" Американските самолети са прекомерно скъпи ", сподели членката на СП Приска Зайлер Граф в отговор на решението на държавното управление, отбелязвайки, че разноските за прехрана с течение на времето също ще бъдат високи.

„ Трябва да търсим европейско решение... не желаеме да бъдем подвластни от Съединени американски щати “, добави тя.

Референдумът за плануваната покупка на изтребители F-35A не би бил първата такава национална анкета в Швейцария. През 2014 година обществеността гласоподава да отхвърли закупуването на самолети Gripen от шведския производител Saab.

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР